Wie ben ik?

Mijn naam is Stefan en ik ben de schipper van de Anna Trijntje.

Zeilen doe ik al bijna mijn hele leven. Mijn eerste zeilbrevetjes haalde ik al op mijn 12e. daarna ben ik altijd blijven zeilen in mijn vrije tijd. Zodra ik de kans zag was ik op het water te vinden! 

Als eerste stappen op professioneel zeilgebied ben ik gaan maten op een klipper. Dit was fantastisch maar mijn droom was schipper te worden want op mijn 21e had ik, tijdens een zeiltocht, die schepen gezien op het IJsselmeer.

Het voelde alsof dit mijn plek was dus ben ik in opleiding gegaan om schipper te worden. Ik heb mijn vaartijd voldaan en een theoretische opleiding goed volbracht dus in 1999 ben ik schipper geworden.

In 2019 was het eindelijk zover dat ik mijn eigen boot kon kopen, de Anna Trijntje.

Ik heb mijn vader eigenlijk niet gekend en wist ook niks van mijn roots. Sinds 2019 heb ik weer contact gekregen met mijn half broers en zussen.

Van hen ben ik meer te weten gekomen over mijn vader en zijn passies.Toeval bestaat niet want mijn vaders passie was zeilen. Hij had zijn eigen reisorganisatie voor zeilreizen in de middellandse zee (flottielje zeilen).

en natuurlijk een jacht!

Je kan rustig zeggen dat de zee en het avontuur in mijn bloed zit, de bladderen vallen…..op de wortels .

 

In de winter, als er niet gezeild kon worden, ondernam ik avontuurlijke reizen ,vaak alleen.

Zo ben ik door de Sahara getrokken, de Atlantische oceaan overgestoken met een jacht, piranha’s gevangen in de amazone en tot 5700 meter hoogte geweest in de Himalaya.

Tijdens mijn reizen heb ik vele, bijzondere plekken en bezienswaardigheden gezien. De borodubur ,Taj Mahal, Ankor Wat, piramides en nog een hele lijst bijzondere plekken.

Sinds ik de trotse eigenaar ben van Anna Trijntje heb ik hier, helaas, minder tijd voor. In de winter ben ik voornamelijk bezig met het onderhoud van deze trotse dame.

Translate »